Over mij

Mens en film, daar draait het om…

Vanuit mijn studie arbeids- en beleidssociologie koos ik voor het HR vak. Ik werkte als HR Business Partner onder andere bij ING, de Bijenkorf en Telfort en begeleidde talloze verandertrajecten. Filmen was ondertussen een hobby geworden. Ik maakte videoclips van de vakanties of bruiloften en verjaardagen. Mens en film, daar ging het om.

Bij mijn laatste werkgever, de Wereldomroep- ontmoette ik camerajournalisten en werd ik steeds enthousiaster. Waarom niet mijn ervaring (van inmiddels 12 jaar) in het bedrijfsleven combineren met het filmvak? Ik besloot er voor te gaan. Tijdens de opleiding camerajournalist bij Open Studio in Amsterdam leerde ik van alle onderdelen (licht, geluid, camera, regie, interviewen) genoeg om volledig zelfstandig een film te kunnen maken. Daarnaast volgde ik een cursus Apple Motion en door de vele animatie-opdrachten leerde ik mezelf steeds mooiere animaties te maken in dit programma.

Vanaf februari 2013 maak ik zelfstandig bedrijfsfilms en animaties. Ik geniet met volle teugen van het ondernemerschap en het feit dat ik kan doen wat ik het allerleukst vind.

Petronella KorbijnOver mij